icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 oktober 2013

Burgemeester legt eerste steen nieuwbouw Dimence

Burgemeester Jon-Hermans-Vloedbeld legde op donderdagmiddag 3 oktober 2013 in Almelo de eerste steen van de nieuwe huisvesting van Dimence, instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Oplevering in 2015

In 2015 wordt het nieuwe pand opgeleverd. De activiteiten van Dimence in Almelo (locaties Westeres, Hanzelaan, Wierdensestraat, Egbert Gorterstraat, Stationsplein en Oostermaat) en in Nijverdal (Timmerhuis) gaan over naar de nieuwbouw.

Best mogelijke omgeving voor patiƫnten en cliƫnten

Dimence verleent haar zorg momenteel op verschillende locaties in Almelo en Hardenberg. Met de vervangende nieuwbouw willen zij patiënten en cliënten voorzien van de best mogelijke omgeving. Zij willen voorop lopen in de kwaliteit van zorg aan patiënten en cliënten. Met gebouwen die modern zijn, goed toegankelijk en een helende omgeving bieden aan de patiënt. Door hun dienstverlening centraal aan te bieden op 1 locatie, wordt bovendien bespaard op onder andere onderhoudskosten. En dit geld steekt Dimence graag in de zorg voor patiënten en cliënten.

Groene helende omgeving

In het gebouw Westerdok wordt zowel zorg geboden aan mensen die zijn opgenomen, als aan mensen die op afspraak langs komen. Het nieuwe gebouw telt vier verdiepingen en krijgt een open, klantvriendelijke en gastvrije uitstraling. Groen is zoveel mogelijk opgenomen in het ontwerp om een omgeving te creëren waar mensen zich op hun gemak voelen.

 

Bron: gemeente Almelo (www.almelo.nl)