HomeProjecten De Kiepe

De Kiepe

De Kiepe is een gezondheidscentrum in de Enschedese wijk Wesselerbrink dat in 2009 is gerealiseerd. Deze nieuwbouw vervangt het oude gezondheidscentrum van de wijk en biedt de bewoners tal van faciliteiten op het gebied van zorg. Het centrum huisvest ondermeer een HOED-praktijk (Huisartsen-Onder-Één-Dak), een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een tandartsenpraktijk, een prikpost van het MST, een podotherapiepraktijk en een logopediepraktijk. Daarnaast biedt het complex plaats aan veertien appartementen.

Duurzame doosvolumes

Het complex is hedendaags vormgegeven en is opgetrokken in baksteen en glas. In het grote basisvolume van twee bouwlagen zijn de zorgfuncties ondergebracht. Deze beslaan in totaal ruim 2300 m2 en liggen gegroepeerd rond een centrale gang die worden bereikt via de entree aan de zijde van de Wesselernering. Aan één zijde van het basisvolume is een rechthoekige woontoren van zeven bouwlagen geplaatst, waarin zich per verdieping twee royale appartementen bevinden, variërend van 105 tot 111 vierkante meter. De appartementen hebben een riante woonkamer, keuken, twee slaapkamers, een badkamer en een groot balkon. Op de andere zijde van het basisvolume zijn twee doosvolumes geplaatst; een rechthoekige uitstekende doos van baksteen en een opvallend groen rechthoekig volume.

Onder het complex bevinden zich garages en een ondergrondse stalling. Op het dak van het gezondheidscentrum is een daktuin aangelegd. Dit sedumdak vangt het regenwater op en is tevens een natuurlijke isolatie. Daarnaast is het gebouw voorzien van zonnecollectoren.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact G.D.J. van den Berg »
+