icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 juni 2016

Borne Schoolt Om

Begin juni hebben wij samen met bewoners, Eelco Schuijl,Bram Nieuwenhuis en Geesje Philippi een duurzaam idee ingediend voor de herbestemming van de voormalige schoollocatie "De Zonnebloem" in de wijk Tichelkamp in Borne.

160613 borne schoolt om
foto: Bram Nieuwenhuis

Dit idee is tot stand gekomen door meedenken van de wijkbewoners. Zo hebben wij dinsdag 31 mei jl. een inspraakmiddag gehouden en de bewoners o.a. gevraagd:

 

  • Wat zij van de schoollocatie vinden.

  • Hoe zij de toekomst zien.

  • Wat zij belangrijk vinden.

  • Wat zij graag terug willen zien in de wijk.

  • Wat is hun voorkeur; nieuwbouw of sloop.

Mede op basis hiervan hebben wij een idee ingediend bij de gemeente Borne dat haalbaar en duurzaam is en ondersteund wordt door de buurt.

Hoe het vervolgproces er precies uitziet is nog niet bekend, dit hangt af van het aantal inzendingen. De gemeente heeft daarom ook bewust niet gevraagd om uitgewerkte plannen maar is in deze fase vooral geïnteresseerd in ideeën die later in samenwerking met de gemeente verder worden geconstrueerd.