icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 juni 2016

Nieuwe manier van aanbesteden

Verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed gaat gepaard met een voor Almelo nieuwe vorm van aanbesteding. Er is afgestapt van de klassieke methode waarbij bedrijven inschrijven op basis van bestekken.

co2reductie

Bij deze klus heeft de gemeente ondernemingen uitgedaagd een projectvisie in te dienen. Daarbij gaat het niet alleen om bouwtechnische aanpassing, maar ook om onderhoud en het meerjarig beheer van de panden.

logo GTPB klein

Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in vier consortia van bedrijven die kandidaat zijn voor een definitieve inschrijving. Daarbij gaat het om HLM (Hegeman Bouwgroep, Lowik Installatietechniek, Mulder Vastgoedonderhoud), de Ter Steege Groep, Insjeme (Aannemersbedrijf J. ter Horst, Van Kooten Dak- en Installatietechniek, SW) en de combinatie Goossen Te Pas Bouw, Brusche Elektrotechniek en Engberink Technische Installaties.

 

Bron: De Twentsche Courant Tubantia, 14 juni 2016