icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 oktober 2016

Officiƫle opening van 'Het Activum'

Wethouder Gert Vos heeft vanmiddag samen met voormalig wereldkampioen sprint Nelli Cooman Het Activum geopend.

opening 3.jpg

Het Activum, gelegen midden in het Bentinckspark , is het nieuwe sporthart van Hoogeveen. Nelli Cooman heeft samen met de kinderen van Hoogeveense sportverenigingen het vuur van het Activum ontstoken. Na de toespraken en een rondleiding door het gebouw is de eerste officiële wedstrijd in Het Activum gespeeld.

Duurzaam gebouwd

Het Activum heeft twee sporthallen en een gymzaal. Beide sporthallen en de gymzaal zijn via een rondgang met elkaar verbonden.  Dit duurzame 'gasloze' gebouw  is voor de warmtelevering en koeling aangesloten op het warmte-koudeopslagsysteem van de Waterleidingmaatschappij Drenthe. De stroom wordt voor een groot deel opgewekt via de ruim 900 zonnepanelen die op het dak van het Activum liggen. Tevens wordt in het hele gebouw gebruikt gemaakt van energiezuinige Led verlichting.