icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 mei 2013

Dimence compleet uitgewerkt als BIMM

In dit project wordt vanuit alle disciplines gewerkt in een samengesteld Bouw Informatie Model. Dit betekent dat in de ontwerpfase constructieve, bouwkundige, installatietechnische en inrichtingselementen op een afgestemde manier door de verschillende partijen zijn getekend. Op deze wijze is zeer efficient gewerkt aan de totstandkoming van de bouwvoorbereidingsstukken.

BIMM = BIM + M = Building Information Modeling + Management

Een project uitwerken als BIM (Bouw Informatie Model) en de mogelijkheden die dat biedt, betekent per definitie ‘samenwerken'. Samenwerking tussen alle partijen die bij het project betrokken zijn. Als team wordt de uitdaging aangegaan om vanuit ieders kracht (creativiteit, ruimtelijke verbeelding, technisch inzicht, uitvoeringsdeskundigheid, kostenbewaking en procesbegeleiding) waardevolle gebouwen te maken.

 

Zie voor een animatie van dat proces bij het project Dimence onderstaande You-tube film of kijk op http://www.youtube.com/watch?v=UPtfXqxkXWY .

 

Bron: www.vdndp.nl