icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 maart 2013

Politiebureau Almelo genomineerd voor Gebouw van het jaar 2013

Politiebureau Almelo is genomineerd voor Gebouw van het jaar 2013. Goossen Te Pas Bouw heeft het gebouw gebouwd. Architectenbureau De Twee Snoeken heeft het ontwerp gemaakt. Het betreft  een renovatieproject.

Politiebureau Almelo - foto 1

Ingrijpende renovatie

Het politiebureau van Almelo diende gerenoveerd te worden. Het bestaande gebouw kon voor het grootste gedeelte uitstekend worden hergebruikt. Nieuwbouw was daarom onnodig en bovendien duurder en veel minder duurzaam. Met het vernieuwde politiebureau heeft ook de hele omgeving rondom het gemeentehuis een kwaliteitsimpuls gekregen. De uitstraling van het politiebureau moet zich daarbij kunnen meten met die van de nabijgelegen bibliotheek. De gevellijn van het politiebureau zoekt bewust aansluiting bij de gevellijn van de bibliotheek. Zo is een stedenbouwkundige wand tegenover het gemeentehuis ontstaan met een serene en representatieve uitstraling.