icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Harderwijk

Ver- en nieuwbouw radiologie St.Jansdal Ziekenhuis

In opdracht van Ziekenhuis Sint Jansdal realiseren wij in bouwteam samen met Unica Building Project de nieuwe huisvesting voor de afdeling radiologie en alle poliklinische afdelingen . Tevens zijn Wiegerinck architecten, ABT constructeurs en Halmos installatieadviseur betrokken bij dit project.

Bouwperiode/ status
Jan 2020 - Q4 2020
Opdrachtgever
Ziekenhuis Sint Jansdal
Constructeur
ABT constructeurs
Adviseur installatie
Halmos adviseurs

Nieuwbouw- en renovatieproject

Bij dit nieuwbouw- en renovatieproject is Goossen Te Pas Bouw verantwoordelijk voor de gehele coördinatie en alle bouwkundige werkzaamheden. Unica draagt zorg voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Deze nieuwbouw verbindt twee bestaande vleugels van het ziekenhuis met elkaar. In de nieuwbouw komt op de begane grond radiologie met onder andere een tweede MRI, CT scan en PET scan. Op de eerste verdieping is er ruimte voor de polikliniek cardiologie.

De bouw van ziekenhuizen is altijd complex. Bij radiologie speelt straling vanzelfsprekend een rol en dus ook de beveiliging daartegen. De betonnen vloeren schermen voldoende af, maar in de wanden worden één tot vier millimeter dikke loodplaten aangebracht. Om de ruimte van de MRI komt een zogenoemde ‘Kooi van Faraday’ om invloeden van buiten te weren.

Bouwer levert daad- en denkkracht

Impressie tijdens de bouw

Onze opdrachtgever Ziekenhuis St Jansdal heeft een geweldig filmpje gemaakt over de nieuwbouw van de radiologie. In deze mooie impressie is ook de loodzware MRI te zien, die onlangs in het nieuwe gedeelte is geplaatst.

Kijk voor het filmpje op: https://lnkd.in/g87NHXq

Contactpersoon
Niels Slotman
Projectleider
info@goossentepasbouw.nl