HomeProjecten The Warehouse

The Warehouse

Amsterdam

Foto: Ewout Huijgens

Nieuwevaart gevel 1

Nieuwevaart gevel 2

Nieuwevaart gevel 3

Gevelpui

vide

vide

Binnenwerk

Kolom detail

1e prijs Bewuste Bouwers

Dit project ontving de eertse prijs voor de best presterende bouwplaats overall van 2016. Ons project in hartje Amsterdam werd beoordeeld met een 9,2 door op alle fronten hoog te scoren. Voor het werk De Nieuwevaart in Amsterdam zijn meerdere ingrijpende maatregelen getroffen tegen stofoverlast om hinder te beperken. De bouwplaats is letterlijk flexibel om doorgaand verkeer mogelijk te kunnen maken en er wordt minimaal gebruik gemaakt van de openbare ruimte. Om een echte Goede Buur te zijn verricht deze Bewuste Bouwer zelf hand- en spandiensten voor de buurt, zoals het aanduwen van een auto of het aannemen van postpakketten.

 

Best Practice

Omleiding via de bouwplaats voor het BREEAM project, Nieuwevaart, dat ligt in hartje Amsterdam. Daarom hebben we voordat we de bouwplaats gingen inrichten nagedacht over het voorkomen van hinder voor voorbijgangers en bedachten een omleiding via de bouwplaats. Als de weg geblokkeerd wordt door een leverancier of ander groot voertuig, kunnen de voorbijgangers gebruik maken van de bouwplaats als alternatieve route. Een vrij eenvoudige oplossing die veel frustratie in de omgeving voorkomt.

Bewuste Bouwers, Best Practice

Feiten & cijfers

 • Bouwperiode:
  juni 2016 - juli 2017
 • Opdrachtgever:
  APF International BV
 • Architect:
  Cruz y Ortiz Architects
 • Constructeur:
  Ingenieursbureau List
 • Projectcategorieën
  5. Renovatie

Meer weten over dit project?

Contact Maikel Groters »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

1e prijs Bewuste Bouwers

Actueel

Eind januari ontving ons project de eertse prijs voor de best presterende bouwplaats overall van 2016 . Ons project in...

Hoogstepunt viering "The WareHouse" Nieuwevaart in Amsterdam

Actueel

Donderdag 2 maart jl. heeft op ons project Nieuwevaart Amsterdam de hoogste puntviering plaatsgevonden. Alhoewel het...

+