icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

The Warehouse

In opdracht van APF International BV hebben wij een oorpronkelijk pakhuis uit 1880 aan de nieuwevaart in Amsterdam gerenoveerd naar een kantoorgebouw. De architect van het Centraal Museum Amsterdam tekende ook het ontwerp voor deze transformatie. Cruz Y Ortiz Architects uit Amsterdam ontwierp een prachtige transparante en duurzame gevel.

Bouwperiode:
juni 2016 - juli 2017
Opdrachtgever:
APF International BV
Architect:
Cruz y Ortiz Architects
Constructeur:
Ingenieursbureau List

1e prijs Bewuste Bouwers

Dit project ontving de eertse prijs voor de best presterende bouwplaats overall van 2016. Ons project in hartje Amsterdam werd beoordeeld met een 9,2 door op alle fronten hoog te scoren. Voor het werk De Nieuwevaart in Amsterdam zijn meerdere ingrijpende maatregelen getroffen tegen stofoverlast om hinder te beperken. De bouwplaats is letterlijk flexibel om doorgaand verkeer mogelijk te kunnen maken en er wordt minimaal gebruik gemaakt van de openbare ruimte. Om een echte Goede Buur te zijn verricht deze Bewuste Bouwer zelf hand- en spandiensten voor de buurt, zoals het aanduwen van een auto of het aannemen van postpakketten.

 

Best Practice

Het BREEAM project, Nieuwevaart, ligt in hartje Amsterdam. Daarom hebben we voordat we de bouwplaats gingen inrichten nagedacht over het voorkomen van hinder voor voorbijgangers en bedachten een omleiding via de bouwplaats. Als de weg geblokkeerd wordt door een leverancier of ander groot voertuig, kunnen de voorbijgangers gebruik maken van de bouwplaats als alternatieve route. Een vrij eenvoudige oplossing die veel frustratie in de omgeving voorkomt.

Bewuste Bouwers, Best Practice