icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Apeldoorn

Revitalisatie winkelcentrum oranjerie

In februari zijn wij als VolkerWessels gestart met de revitalisatie en uitbreiding van winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn. Dit is een metamorfose van het bestaande winkelcentrum zodat het een levendige uitstraling en beleving krijgt.

Bouwperiode:
januari 2018 - najaar 2019
Opdrachtgever:
Standard Life Investment
Constructeur:
Aveco de Bondt
Architect
Dunnett + Craven

Als het project gereed is bestaat het uit circa 22.000 m2 vloeroppervlak met circa 18.000 m2 aan winkels. Tijdens deze grootschalige verbouwing blijft het winkelcentrum geopend voor de consumenten en worden de werkzaamheden zo uitgevoerd dat de overlast voor de klanten tot een minimum beperkt is. Bekende winkelketens zoals Mango en TK Maxx krijgen winkelruimte in het nieuwe centrum naast de al gevestigde winkels zoals New Yorker en Zara.

De renovatie

Het nieuwe winkelcentrum krijgt 2 indrukwekkende entrees, roltrappen en liften. Het verbeteren van duurzaamheid en het verhogen van het comfort is een belangrijk onderdeel van de renovatie. LED-verlichting, hoogstaande installaties en intelligente bouwmethodiek moeten zorgen voor koeling, verwarming, en goede akoestische-  en lucht-kwaliteit. De duurzame verbeteringen bevorderen een lagere CO2-uitstoot en verminderen het energieverbruik.