HomeProjecten Brede school Berflo Es Hengelo

Brede school Berflo Es Hengelo

Op een unieke plek in Hengelo zal, in het speciaal daarvoor ontworpen Watertorenpark, de MFA/Brede School Berflo Es worden gerealiseerd. De hoofdgebruikers zijn drie basisscholen, kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, buurt- en welzijnswerk en zorg (consultatiebureau). Het gebouw zal het kloppend hart worden van de herstructureringswijk Veldwijk-Noord en meet circa 5.300 m2. De MFA/Brede School wordt gerealiseerd conform de Passief Huis technologie; energiezuinig en ‘fris'.

Meer dan onderwijs

De Brede School Berflo Es is meer dan alleen onderwijs. Met verschillende dagarrangementen geeft de brede school antwoord op de toenemende vraag naar goede voorschoolse, tussenschoolse en buitenschoolse opvang. Daarnaast werkt de brede school nauw samen met het WijkNetwerk 0-12 voor een aansprekend aanbod aan activiteiten voor kinderen en ouders.

Fraai gebouw

De brede school komt in een fraai nieuw gebouw in het waterpark. De partners krijgen elk een eigen gedeelte met een eigen ingang. Op deze wijze behoudt een ieder zijn eigen karakter en kleinschaligheid.

Ook de multifunctionele accommodatie, waartoe onder mee het wijkwelzijnswerk, Centrum voor Jeugd en Gezin, Speel-o-theek en de wijkraad behoren, krijgt hier een onderkomen. Het ‘gezamenlijk-wonen-onder-één-dak' biedt uitstekende mogelijkheden om gebruik te maken van elkaars faciliteiten, deskundigheid en materialen.

Uniek

De Brede School Berflo Es is, kortom, uniek voor Hengelo. Een brede en uitnodigende wijkvoorziening. Een vertrouwde plek voor alle kinderen van 0-12 jaar in de Berflo Es.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact G.D.J. van den Berg »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Feestelijke opening MFA en brede school ’t Berflo

Actueel

Op woensdag 5 november heeft wethouder Lievers van Onderwijs van de gemeente Hengelo het nieuwe multifunctionele gebouw...

Start bouw MFA / Brede school Berflo Es

Actueel

Het is zover; de bouw van de accomodatie MFA / Brede school Berflo Es gaat beginnen! Vandaag, 24 mei, is aan de Kuipersdijk...

Contract nieuwbouw Brede school Berflo Es getekend

Actueel

Goossen Te Pas Bouw en de gemeente Hengelo hebben de opdracht voor de nieuwbouw van brede school Berflo Es ondertekend....

+