HomeProjecten Complex Krönnenzommer

Complex Krönnenzommer

Hellendoorn

Begin juni zijn we gestart in opdracht van ZorgAccent, met de renovatie van twee prachtige objecten behorend bij het complex Krönnenzommer in Hellendoorn.

De twee monumentale gebouwen namelijk Hospice Noetsele en de Dienstwoning worden met behulp van een efficiënte LEAN-planning met vaste partners binnen 5 weken gerealiseerd.

Hospice Noetsele

De renovatie van dit monumentale pand wordt begeleid onder directievoering van Acutus Almelo. De technische installatie wordt opgewaardeerd door toepassen van een lagedruk watermistsysteem. Dit brand beheerssysteem wordt boven het systeemplafond aangebracht. Om bij brand nevenschade te beperken moeten alle vertrekken rookwerend worden afgewerkt. De plafonds in deze vertrekken worden gedeeltelijk voorzien van een nieuw systeemplafond. Een ander energiebesparende maatregel is het vervangen van de verlichtingsinstallatie door LED armaturen.

De binnenkant wordt geheel geschilderd en gesausd opgeleverd.

Dienstwoning.jpg

Hospice.jpg

Dienstwoning

De werkzaamheden die wij aan de prachtig monumentale dienstwoning gaan uitvoeren is een complete dak restauratie. Eerst worden alle dakpannen verwijderd zodat het bestaande dakbeschot hersteld kan worden. De zinken kraal- en kilgoten worden vervangen. Hierbij worden de gootklossen en kil-hoekkepers op ambachtelijke wijze hersteld. Als laatste wordt het gehele dak gedekt met nieuwe pannen. Om dit te realiseren wordt het complete gebouw in de gevelsteigers gezet.

Volgens de huidige planning worden beide panden binnen 5 weken gerealiseerd. Maar door de dagelijkse afstemming met onze partners streven wij ernaar om nog eerder op te leveren. Hiermee worden de externe kosten van onze opdrachtgever beperkt.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact Bart van der Most »
+