icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Talentenfabriek Almelo

De talentenfabriek is een initiatief van de gemeente Almelo. Deze had het plan een popcentrum te openen voor jonge bands. Dit idee is uitgegroeid tot de talentenfabriek. In 2012 is de Talentenfabriek gerealiseerd door Goossen Te Pas Bouw.    

Status
Gerealiseerd
Bouwperiode
2012

Cultureel centrum

In dit culturele centrum kunnen creatieve jongeren terecht in o.a. een nieuwe dansruimte, vier opnamestudio's, een oefenruimte voor bands en een audiovisuele ruimte. Daarnaast is er een podiumruimte voor 200 tot 300 bezoekers. Ook is er plek voor enkele creatieve bedrijven op het vlak van bijvoorbeeld grafische vormgeving. De talentenfabriek wordt ondergebracht in de oude Brugman fabriek aan de Kolthofsingel. De fabriek is daarom ingrijpend verbouwd, en omgetoverd worden tot cultureel centrum. Het ontwerp is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Leferink Architecten Denekamp en team Vastgoed van de gemeente Almelo.