icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Verpleegcomplex Borsthuis Hengelo

Een boeiend gebouw met veel bijzondere kenmerken. Zo mag het nieuwe verpleegcomplex Het Borsthuis in Hengelo beslist genoemd worden. De bewoners krijgen er letterlijk en figuurlijk de ruimte. Er is veel aandacht besteed aan de beleving van de binnenwereld, terwijl de prachtige uitzichten toegevoegde waarde bieden. De nieuwbouw voor verpleegcomplex Het Borsthuis maakt onderdeel uit van het zogeheten Hengelose gezondheidspark.

Status
Opgeleverd
Bouwperiode
2009 - 2011

Gefaseerde (ver)nieuwbouw

Het project bestaat uit de sloop van het bestaande verpleeghuis en de nieuwbouw van een woon- / zorgcomplex. Het bestaande verpleeghuis was ooit gebouwd als ziekenhuis, maar zat voor de huidige functie onlogisch in elkaar. De afstanden in het pand waren veel te groot. Daarnaast was het binnenklimaat moeilijk regelbaar: ‘s zomers werd het er veel te warm. Het nieuwe verpleegcomplex Het Borsthuis is een kruisvormig gebouw met vier vleugels naar de vier windrichtingen. Drie van de vleugels zijn volledig beschikbaar voor de verpleging met aan de koppen van elke vleugel de gezamenlijke huiskamer. De vierde vleugel huisvest alle kantoren, keukens, restaurant, dagbehandelingruimten, techniek ruimten, multifunctionele ruimten, kerkzaal, stiltecentrum, kapsalon en rustruimten. Totale omvang: ca. 13.000m2, totaal 144 verpleegkamers. De plattegrondopzet van de woonvleugels laat sterke overeenkomsten zien met de cellenstructuur van een klooster; een heldere indeling, herkenbaar en overzichtelijk. De nieuwbouw is gefaseerd uitgevoerd, om overlast voor bewoners te minimaliseren.