HomeProjecten Nieuwbouw Plus Ultra II

Nieuwbouw Plus Ultra II

Wageningen

Medio april 2019 zijn we gestart met de nieuwbouw van Plus Ultra II op de campus van Wageningen University & Research in opdracht van Kadans Science Partner. Deze nieuwbouw ontworpen door Proof of the Sum, zal in het tweede kwartaal van 2020 worden opgeleverd.

Plus Ultra II

Plus Ultra II faciliteert onderzoek rond de thema’s voeding, landbouw, duurzaamheid en gezondheid. Iedere onderneming kan haar onderzoeksruimte zelf naar wens indelen. Plus Ultra II biedt ruimte voor open en gesloten kantoren, diverse laboratoria, pilot plants en overige onderzoeksruimten. Daarnaast zijn er gedeelde faciliteiten, zoals vergaderruimten, informele zithoeken, sanitaire voorzieningen en koffievoorzieningen.

Multifunctioneel

Plus Ultra II wordt een flexibel indeelbaar en transparant gebouw, welke middels een nieuwe brug gekoppeld wordt aan Plus Ultra. Door deze mogelijkheid zal de inmiddels gevormde community in Plus Ultra verder groeien. Het centrale trappenhuis met daarin alle gedeelde faciliteiten dragen bij aan het stimuleren van ontmoeting tussen de verschillende huurders. In deze multi-verdiepingen tellend bedrijfsgebouw met meer dan 10.500 m2 is er ruimte voor zowel beginnende, groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties.

Volgens Proof of the Sum is Plus Ultra II een flexibel, multi-functioneel gebouw met kantoren, laboratoria, vergaderzalen en een workshop. Het bereiken van maximale flexibiliteit begint met het creëren van een universeel raster gebaseerd op een module van 3,60 m. Het volume ontwikkelt zich op basis van deze module over een lengte van ongeveer 80m x 40m. Om te zorgen dat het daglicht diep in alle ruimten komt worden twee grote atria gemaakt. Deze atria vormen de spreekwoordelijke longen van het gebouw en verbeteren de ervaringskwaliteit voor alle gebruikers en bezoekers van Plus Ultra II. Vanaf de campus aan de noordzijde zal het gebouw toegankelijk zijn.

De vaste elementen van Plus Ultra II, zoals liften, trappen en technische schachten zijn geplaatst op de donkerste gedeelten van het vloeroppervlak, zodat zij een minimale verstorende werking hebben. De gemeenschappelijke elementen zoals vergaderzalen, open trappen en koffiefaciliteiten zijn centraal gelegen in het gebouw. Dit creëert een kloppend hart als een verbindend element tussen de twee atria. De logistieke entree ligt rond beide atria, die vrije doorgang geeft naar de vrij indeelbare ruimten voor kantoren en laboratoria.

BREEAM-NL Excellent

Plus Ultra II is zeer duurzaam ontwikkeld. We streven ernaar om het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL Excellent te behalen. Om dit uitstekende niveau te bereiken, word geïnvesteerd in flexibiliteit, vloerhoogte, robuuste materialen, drievoudig glas en efficiënte installaties. Zo wordt een nieuw thermisch opslagsysteem geïnstalleerd om de nodige verwarming en koeling voor het gebouw te bieden en het gehele dak is uitgerust met PV-panelen. Warmteterugwinning, LED-verlichting en afwezigheids detectie zijn natuurlijk vanzelfsprekend.

Livestream Plus Ultra II

Via de website https://www.bouwwebcam.nl/pu2/live kunt u onze bouw volgen.

"Verder bouwen aan één community"

Kadans Science Partner

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact Dennis Ekkel »
+